BOUWJOURNAAL

CLUBGEBOUW

GROTE VORDERINGEN GEMAAKT

 


Het is alweer 2 maanden geleden dat we een bouwjournaal schreven. Ondanks het slechte weer, het is nog nooit zo nat geweest, heeft de bouwploeg grote vorderingen gemaakt. Zowel binnen als buiten is er heel wat gebeurd.

We beginnen met een overzicht van de werkzaamheden buiten.

De grootste klus was de lange buitenwand. Maar liefst 18 meter geïsoleerd plaatmateriaal is op vakkundige wijze gemonteerd. Om de montage eenvoudiger en effectiever te maken waren mallen en draagbeugels gemaakt. Als een stel ervaren “silobouwers” plaatsten de vrijwilligers de sandwichplaten in rap tempo op hun plaats. De hemelwaterafvoer is nu ook zo goed als voltooid. Er ligt al 25 meter pijp om het vele hemelwater naar het diepriool af te voeren.

De volgende klus is de buitenwand aan de achterkant. Deze week is het framewerk opnieuw gericht en aangepast, zodat de sandwichplaten strak tegen de wand gemonteerd kunnen worden.

Binnen heeft de ploeg ook niet stilgezeten. Na de voltooiing van het framewerk zijn alle wanden aan de binnenzijde met houten platen bekleed. Over deze platen zijn gipsplaten geschroefd die voor meer brandveiligheid moeten zorgen. Terwijl de timmerlieden daarmee bezig waren, heeft de “elektroploeg” in een paar zaterdagen de complete elektrische installatie in het gebouw gerealiseerd. Wat ooit opbouw was, is nu allemaal inbouw geworden. Ook de meterkast is helemaal op orde.

Deze week zijn de c.v. ketel en de eerste c.v. leidingen gemonteerd. Binnenkort zitten we niet meer in een koude en vochtige ruimte. En tot slot zijn alle wanden geplamuurd, zodat ook de schilder, zodra het mogelijk is, aan de slag kan. Dat kan pas als het dak vervangen is. Door de hevige regenval van de laatste weken, hoefde daar niet eens aan gedacht te worden. Om deze grote klus te klaren moet het zeken een aantal dagen droog zijn. Nu mogen we al blij zijn als het een paar uur droog is.

Tot zover de stand van zaken met de positieve conclusie dat we aardig op schema liggen.

Bouwjournaal december 2023