Al onze clubactiviteiten staan al  bijna 2 maanden op non-actief en die situatie zal de komende tijd niet veranderen. Voorlopig nog geen clubritten, clubavonden en andere activiteiten. Maar dat wil niet zeggen dat we helemaal stil moeten zitten. Gelukkig bestaat er in ons land de mogelijkheid,  dit in tegenstelling tot andere Europese landen, om individueel naar buiten te gaan. Voorwaarde is wel dat je geen drukke plekken bezoekt en voldoende afstand houdt. Een ritje met de motor voldoet daar volledig aan.

We beschikken over een behoorlijk archief met tientallen ritten die we ooit als clubrit gereden hebben. Enige tijd terug is het idee ontstaan om maandelijks 2 van deze ritten aan clubleden aan te bieden. Je kan de rit alleen of met enkele andere clubleden rijden. We hebben een aantal ritten geselecteerd waarvan de startplaats niet te ver weg ligt. De ene rit start in Noord-Holland en van de andere rit ligt de startplaats buiten de provincie, maar niet te ver weg. De rit in Noord-Holland is de 15 Dorpentocht en de andere rit is de Oranjerit. De ritten kunnen via de website opgevraagd worden. Leden die van deze service gebruik maken, geven we enkele dringende adviezen om eventuele overlast tot  een minimum te beperken. Dat is geen overbodige luxe als je in het weekend de knetterende motoren voorbij ziet komen. Veel bang, bang maar weinig gang. Die irritante herrie valt nu extra op, doordat het verkeersbeeld veel rustiger is dan normaal.

ONZE  ADVIEZEN:

  1. Je rijdt de toer individueel. Starttijd en vertrekpunt bepaal je zelf.
  2. Rijd je met anderen, maak de groep niet groter dan ca. 3 tot 4 rijders.
  3. Rijd de toer zoveel mogelijk op een doordeweekse dag en liefst niet in het weekend. In het weekend worden veel mensen al geteisterd door de decibel kanonnen.
  4. Beperk het uitlaatlawaai zo veel mogelijk. Misschien heb je nog een demper in de schuur liggen, die je kan monteren. Mensen zijn de overmatige en armoedige herrie zat.
  5. Pas je rijgedrag aan als je wandelaars of fietsers inhaalt of  tegemoet komt. Houd voldoende ruimte tot deze verkeersdeelnemers. Het verkeer is een spel van geven en nemen, maar vooral geven.
  6. De horeca is nog steeds gesloten. Neem daarom zelf wat drinken en wat eten mee.
  7. Benzinestations zijn wel open. Daar kun  je vaak wat te eten kopen. Neem hier wel de vereiste afstand in acht.
  8. Als je onderweg ergens langs de weg of in een natuurgebied pauzeert, neem dat ook de vereiste 1,5 meter onderlinge afstand in acht.

De ritten kun je heel eenvoudig ophalen via de  website www.mcpromotie.nl. Daar kom je via het menu:

 

Op deze pagina, waar je de route kan ophalen (als spoor/track) tref je ook een handleiding aan om een track/spoor om te zetten naar een route in je Garmin of TomTom.


Startplaatsen:

Start 15 Dorpentocht: Kantine van de IJsclub, Oosterwijzend 24 A, 1688 DA Nibbixwoud.

Start Oranjerit: Clubhuis De Kleurvogel, Tolweg 1, 3741 LM Baarn.


 

Extra individuele ritten