M.C. Promotie steunt dus deze actie!

We leven met bijna 18 miljoen mensen op een heel klein stukje wereld. Er vliegen vliegtuigen overheen, er rijden treinen, er wordt gemaaid en geklust, er wordt van de zon genoten en gerust. En er wordt motor gereden. Dat moet allemaal kunnen. Voorwaarde is wel dat iedereen zoveel mogelijk rekening met z’n omgeving houdt.

Aan ons, motorrijders, wordt gevraagd om bij onze ritten rekening te houden met de omgeving en eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken.

In eerste instantie zijn wij verantwoordelijk voor de ervaren overlast, zowel door rijgedrag, als het ontbreken van dB-killers en niet voor de weg goedgekeurde uitlaten. Wij onderschrijven tevens het grote belang van handhaving, omdat een minderheid het motorrijden op een negatieve wijze onder de aandacht brengt. Dijkafsluitingen en een slecht imago zijn het gevolg. De grote meerderheid van de motorrijders is hier de dupe van maar gelukkig schroeven steeds meer motorrijders hun dB-killers weer in hun uitlaten of vervangen te luide uitlaten door het standaardmodel.

Steeds meer motorrijders mijden dijkwegen en andere knelpunten op drukke dagen. Steeds meer motorrijders rijden bewust. Voor onze club bekende zaken want vanaf het begin brengt onze club onder het motto “M.C. Promotie is meer dan rijden alleen”  het motorrijden in woord en daad op een positieve wijze onder de aandacht.

Hoe groter onze club, des te sterker het signaal dat we kunnen afgeven. Met elkaar doen we dat.

De actie wordt o.a. gesteund door:

MAG  Motorrijders Actiegroep   LOOT  Landelijk Overleg Orgaan Toerclubs

KNMV  Kon. Ned. Motorrijders Ver.     Motoshare

Motoplus   MotorNL  Promotor  Moto73

 

En er wordt tegengas gegeven:

Want dat motoren nogal wat decibellen kunnen produceren is echt geen nieuws. En dat dit niet door iedereen wordt gewaardeerd, is natuurlijk ook geen hogere wiskunde. Maar, er is ook een andere kant want er wordt flink overdreven door alleen de harde en luide groep met open uitlaten als maatstaf te nemen voor alle motorrijders, en dat is feitelijk een brug te ver. Met name de actiegroep “Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen (NEFOM)” maakt het nogal bont met o.a. hun ridicule eis van maximaal 70 decibel. Want als er dan een doelgerichte actie handhaving is vanuit een gemeente in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie, dan zien we maar liefst 236 snelheidsovertredingen en wel 6 (jawel, ZES) geluidsovertredingen.

Vandaar het volgende document “De oppositie gefileerd” want dat beetje tegengas is echt nodig.

 

MC Promotie ondersteunt de actie Te Luid Geluid Is Uit.