CORONACRISIS IN NIEUWE FASE

Maandag kwam het bericht binnen dat de laatste rit van het toerseizoen, de Wildrit in Wijchen, geannuleerd is en wordt doorgeschoven naar 2022. In alle sectoren in onze maatschappij zie je dit soort verschuivingen met alle financiële en organisatorische gevolgen van dien. Voor ons club betekent de afgelasting van de Wildrit het einde van een merkwaardig toerseizoen.

Bijna gelijk met de aankondiging van tal van nieuwe maatregelen om de uitbraak van het coronavirus in te dammen, landen op Schiphol vliegtuigen uit Zuid-Afrika met passagiers waarvan een deel met de nieuwste coronavariant is besmet. Besmette mensen liepen op Schiphol even zo vrolijk tussen negatief geteste passagiers en maakten gebruik van dezelfde toiletten alsof er niets aan de hand was. Als dit echt de praktijk is, vraag je hardop af of we hier echt te maken hebben met professionals of met amateurs die het best gescoord hebben in de banencarrousel. Er was, na bijna 2 jaar crisis, geen enkel draaiboek. Deze nieuwe Zuid-Afrikaanse variant zorgt weer voor veel onrust en kan tot nog scherpere maatregelen leiden. Een terug naar “normaal” kunnen we voorlopig vergeten.

Voor onze club betekent dat concreet dat diverse activiteiten weer uitgesteld worden. Het bezoek aan de Wereldkeuken laat nog even op zicht wachten, de gourmetavond met prijzenfestival moet weer uitgesteld worden, de drukbezochte clubavonden gaan niet door, sprekers die op de planning stonden zijn afgezegd en de toercompetitie dreigt voor het derde jaar op rij geannuleerd te worden. Wellicht weer geen Motary en Rijn-Moezeltoer, geen Elfstedentocht en geen Supertoer. Alle annuleringen ten spijt hebben we dit jaar toch een behoorlijk aantal toertochten kunnen rijden. Waar een toerarchief niet goed voor is! In het begin van het jaar met koffie- en lunchpakket, omdat clubhuizen en horeca gesloten waren. Later in het jaar was de horeca weer toegankelijk, maar veel clubhuizen bleven dicht. Met de nodige improvisatie hebben we er een redelijk seizoen van kunnen maken, maar toch was het anders en verre van ideaal. 

Ondanks deze tegenslag zijn onze leden de club trouw gebleven, sterker nog, de club is zelfs wat gegroeid en vanaf deze plaats willen we alle leden hiervoor bedanken.

En toch zitten we niet stil. Achter de schermen worden plannen uitgewerkt om de club nog sterker te maken en het servicepakket voor onze leden nog verder uit te breiden. Verder zijn er ideeën om landelijk een grotere rol te spelen waar we in een later stadium op terug komen.

 Die energie en dat optimisme is de kracht van onze club. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten maar daar wordt de situatie niet beter van. We bereiden ons voor op betere tijden al is dat niet altijd even makkelijk want wie baalt er nu niet van alle onzekerheid en beperkende maatregelen? Toch moeten we ons door deze fase heen slaan, hoe vervelend het ook is met een paar sombere maanden in het vooruitzicht. Laten we vasthouden aan het vooruitzicht dat de situatie in het voorjaar weer wat rooskleuriger is. Denk aan het vooruitzicht dat je genietend van de lentezon over prachtige toerwegen rijdt en met elkaar plezier hebt van je mooie hobby.

Daar moeten we ons op richten, daar moeten we aan denken en van dromen.

 

Het bestuur         

 

We richten ons op betere tijden.