MyRouteApp

(Privé bijdrage vanuit de website redactie. Voor eventuele vragen kun je dus daar terecht.)

Een handleiding voor wie nog wat meer keus wil hebben.


Er zijn overigens nog meer mogelijkheden om een route te bemachtigen. Zo heeft de redactie wat kant en klare routes staan (ook als Spoor/Track) op z’n eigen MyRouteApp (MRA) pagina’s die deels openbaar en deels voor vrienden zo zijn op te halen. Je hoeft er alleen maar een gratis abonnement van MRA voor te hebben.

En dat doe je als volgt:

Allereerst ga je op de pc naar: www.myrouteapp.com en dan kom je een pagina tegen die er deels zo uitziet:

Een basis abonnement volstaat al voor datgene wat de redactie hier adviseert.


Na de registratie log je in en krijg je een vrij leeg scherm. Om er nu voor te zorgen dat je snel aan de slag kunt, is het raadzaam om meteen een “vriend” uit te nodigen om de beschikbare routes te delen. Daarvoor vind je een optie in de linker bovenhoek:


Op basis van deze uitnodiging ontvangt Erik een mail om de “vriendschap” te bevestigen en zodra dat is gedaan heb verschijnt Erik op je lijstje:


En als je dan op de naam klikt ga je naar zijn MRA gedeelte en dat ziet er als volgt uit:


Klik vervolgens op Routes en voilá:


In de map: “Trips (inside NL) created for third parties” staat bijv. een route die Erik ooit heb gemaakt voor z’n dealer Motoport Almere en als je dan eerst op de map klikt en daarna op de route, dan zie je meteen het volgende:


De gebruikte wegenkaart is overigens van OpenStreetMap en die wordt in de basisversie gebruikt om routes te maken. Wil je er wat fraaier uiterlijk, activeer dan even de zgn. overlay van de Michelin kaart en dan ziet het er zo uit:


Je hoeft verder weinig te doen aan deze route want via het menu boven de kaart kun je de gekozen route heel eenvoudig naar je computer of zelfs direct naar je navigatiesysteem zenden. Voor dat laatste moet je alleen wat extra downloaden dus dat bespreken we hier nu niet verder.

Opslaan van de route doe je via de volgende knop en gebruik dan het formaat zoals aangegeven (.gpx 1.1  (track):

 


De MyRouteApp bibliotheek


Tot slot nog even het volgende. Ook MRA heeft een archief met een heleboel routes die zo zijn op te halen.


Na het klikken op de bibliotheek zie je het volgende scherm:

 


Na verder inzoomen op Nederland, en dan met name in Noord-Holland, zien we diverse routes:


En dan treffen we de volgende route aan, met de maker in beeld:

Zodra je op de knop “Bekijk route details” klikt, opent de route in een volledig scherm en kun je de route op dezelfde manier als hierboven beschreven naar je toehalen.


Succes!

Redactie