Harskamperdennen BBQ 2017

BARBECUEWEEKEND 2017

(De foto’s staan onder het verslag.)

 
Wat een weekend en wat een geweldige sfeer!
De meer dan 40 deelnemers kunnen terugzien op een bijzonder geslaagd weekend.
Vrijdagmiddag installeerden de eerste deelnemers zich op het groepsterrein. Zij werden al snel gevolgd door de andere deelnemers en de bussen met aanhangers die behalve kampeerspullen ook een half restaurant van de Zaan naar de Veluwe sleepten. Binnen een uur was de complete uitrusting inclusief een nieuwe muziekinstallatie uitgeladen en geïnstalleerd.
’s Avonds kregen de deelnemers een heerlijke Chinese maaltijd voorgeschoteld en na de maaltijd zocht een aantal leden de warmte van het kampvuur op. Dat was  voor korte duur, want na de eerste regendruppels leek de hemel open te breken. De groepsaccommodatie bracht uitkomst en onder het genot van een drankje gingen de mooiste verhalen over tafel. DJ Ernst zweepte de sfeer nog wat op en al snel gingen de voetjes, voornamelijk de damesvoetjes, van de vloer. De volgende morgen bleek niet iedereen de nacht droog te zijn doorgekomen. Sommige tenten bleek niet tegen de hoosbuien bestand. Na een heerlijk ontbijt was dat leed snel vergeten.  Het weer verbeterde zienderogen en de eerste rijders maakten al snel aanstalten om aan een mooie toer over de Veluwe te beginnen. Niet iedereen stapte op de motor. Een deel koos voor een fietstocht of een uitstapje naar een leuk stadje. Aan het eind van de middag keerden de motoren weer terug op de camping en werden de eerste voorbereidingen voor de barbecue getroffen. Wat heet! De barbecue lijkt ieder jaar meer en meer op een uitgebreid buffet. Het weer liet zich inmiddels van haar beste kant zien. De zon scheen uitbundig en de temperatuur steeg naar zomerse waarden. Om zeven uur klonk het startsein voor de barbecue en maar liefst 43 eters deden zich te goed aan de karbonaden, hamburgers en saté. Ook alle extra gerechten vonden gretig aftrek. Na de barbecue werd eerst alles in een ongekend tempo afgewassen en schoongemaakt. Van alle kanten staken leden een helpende hand toe en in de kortst mogelijke tijd was de boel aan kant. Die geweldige hulp zagen we ook op zondagmorgen tijdens het opruimen en laden van de aanhangers. Bij deze iedereen bedankt voor de geweldige hulp, want zonder die hulp is zo’n groots opgezet weekend bijna niet te doen.
De tweede avond was de warmte van het kampvuur erg in trek. De temperatuur bleef behaaglijk en menigeen bleef tot in de kleine uurtjes zitten. Tot slot willen we alle deelnemers bedanken voor de geweldige en vooral gemoedelijke sfeer. Voor herhaling vatbaar en daarom nu al de datum voor volgend jaar: vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli.

 

Klik op een van onderstaande foto’s voor de presentatie.

Harskamperdennen BBQ 2017