Quiz & Gourmet 2017

was een VOLLE BAK

(De foto’s staan onder het verslag.)

De  opkomst voor de quiz- en  gourmetavond overtrof alle verwachtingen. Ongeveer 50 deelnemers meldden zich op deze avond.  De organisatie maakte zich grote zorgen over het aantal aanmeldingen. Dat lag nog veel hoger dan de 50 deelnemers die aanwezig waren.  De zaal is precies groot genoeg om met ongeveer 50 deelnemers zo’n soort avond te organiseren. Bestuursleden en vrijwilligers hadden al besloten om af te zeggen om ruimte te maken voor andere leden. Om diverse redenen hadden in de dagen er voor meer dan 10 deelnemers zich afgemeld. Jammer voor de zieken, geblesseerden en leden met andere verplichtingen die niet aanwezig konden zijn, maar voor de organisatie was het een opluchting.  Als deze ontwikkeling verder doorzet, zijn we verplicht om  in de toekomst  twee avonden te organiseren.

De quiz telde 50 vragen over o.a. sport en historische figuren.  De vragen leidden soms tot hilariteit. De winnende koppels mochten als eersten een prijs naar keuze in ontvangst nemen. Keuze genoeg:  koffiezetapparaten,  frituurpannen, een magnetron, waterkokers, badlakens, Edammerkazen of weegschalen vulden de prijzentafels. Het sympathieke van de quiz was dat iedereen met een mooie prijs naar huis ging.

De gourmet was de volgende verrassing, hoewel …   trouwe bezoekers zijn al een beetje gewend aan de goede verzorging. Naast een ruime portie vlees en alle bijbehorende extra’s, was er ook nog een buffet met tal van in- en uitheemse producten. Van alles  was er meer dan genoeg en iedereen liet het zich heel goed smaken.  Nieuwe leden roemden de gemoedelijkheid en wederzijdse vriendelijkheid. De barmedewerkers hadden hun handen vol om iedereen van een drankje te voorzien. Pittige sauzen maken mensen nu eenmaal dorstig. En om alles compleet te maken was er als dessert  nog  een beker ijs.

Na de gourmet was er nog genoeg te bespreken en dat heeft een grote groep tot  na middernacht gedaan.


Klik op een van de foto’s voor de presentatie

Quiz & Gourmet 2017