Na het uitstekende resultaat in 2017, een eerste en een tweede plaats, kunnen we alleen nog maar streven naar een dubbel toerkampioenschap. Haalbaar? Met de inzet van onze leden absoluut. Om het dubbele kampioenschap dichter bij te brengen , hebben we twee wijzigingen in onze toerkalender aangebracht.

Weer aan KOP in de LOOT Toercompetitie!

Onze club doet zowel aan de Nationale Toercompetitie van het Loot als aan de KNMV toercompetitie deel.  Vorig jaar sleepten we in de Lootcompetitie met overmacht de wisselbeker binnen en in de KNMV toercompetitie eindigden we op een mooie tweede plaats. In de Loot toercompetitie gaat onze club ook dit jaar weer stevig aan de leiding. In de tussenstand van 9 augustus heeft onze club met 1.470 punten gevolgd door MTC Motovatie met 715 punten  de leiding  stevig in handen. Op de website van het Loot kan je de complete tussenstand van de clubs zien. Ook  de stand van de individuele  rijders (leden) vind je op de site.

KNMV Toercompetitie onduidelijk.

Zo goed en actueel het Loot de standen bijhoudt en publiceert, zo onduidelijk gaat het bij de KNMV toe. Voorheen publiceerde de KNMV enkele keren per jaar een tussenstand. Navraag bij de KNMV leerde ons dat men geen tussenstanden meer publiceert. In de tussenstand staan alleen de namen van de clubs die de top drie vormen. In die top drie gaat MTC Noord aan de leiding. De Friesche Motorclub en onze club volgen op respectievelijk de tweede en derde plaats. Geen puntentotaal en daardoor zijn ook de onderlinge verschillen een mysterie. Hoe saai kan je een competitie maken! Een belletje naar de KNMV bracht uitkomst. In de stand van 30 juni gaat MTC Noord aan kop met 1.850 punten, de FMC heeft 1.080 en onze club volgt met 880 punten.  Gelukkig houden we van alle gereden ritten in clubverband een logboek bij. In dat logboek staat dat onze club tot 30 juni 130 rijders op de been heeft gebracht die met elkaar 2.600 punten (20  punten per rit) bij elkaar hebben gereden. Wat een gigantisch verschil met de cijfers  van de KNMV.  Daar zijn de punten van enkele individuele rijders nog niet bij opgeteld. In de maanden juli en augustus hebben nog eens 52 leden in clubverband gereden.  Die ritten zijn ook goed voor 1.040 punten. Terwijl de KNMV nog een achterhaald cijfer van 880 punten hanteert, staat de teller in werkelijkheid op bijna 4.000 punten.

We gaan voor de DUBBEL!

Cijfers ontbreken, maar ons gevoel zegt dat onze achterstand op nummer 1 te overbruggen is.  M.C. Promotie zou dan de eerste club in de toerwereld zijn die beide titels binnenhaalt. Dat is zeker een feestje in de Wereldkeuken waard. Om die dubbel binnen te halen hebben we twee ritten op onze toerkalender gewijzigd om zoveel mogelijk punten voor de KNMV competitie te verzamelen. Op zondag 16 september rijden we een toer in Veenendaal (90 km) en op zondag  30 september rijden we een toer in Lemele 140 km). Beide ritten zijn niet te lang, resp. 130 km en 165 km, en kunnen ons dichter bij de koppositie brengen.   Met de steun van onze leden moet dat mogelijk zijn.

Dubbel Kampioenschap Haalbaar?