Beste leden,

De overheid heeft tal van maatregelen genomen om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Scholen dicht, horeca dicht, kinderopvang gesloten, sportevenementen, trainingen etc. geannuleerd.

Ook onze club heeft hier mee te maken. Tot nader order hebben we al onze activiteiten, zoals clubavond, algemene ledenvergadering en toerritten geannuleerd.

De KNMV heeft ons laten weten dat alle toerritten op de KNMV-kalender voorlopig niet door gaan.

Deze beslissing is genomen in overleg met het Landelijk Overleg Orgaan Toerclubs (LOOT). Wij verwachten dat ook het LOOT vandaag nog met een eigen verklaring komt.

We verzoeken iedereen de adviezen goed op te volgen:

  1. Handen vaker wassen
  2. Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken.
  3. Geen handen schudden.
  4. Gedragen kleding elke dag wassen.
  5. 1,5 meter afstand houden.
  6. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts sociale contacten beperken. Dat betekent in de praktijk thuis blijven. Heb je  mogelijk contact  gehad met een patiënt met het coronavirus of in een gebied bent geweest waar veel patiënten zijn met het coronavirus en bovengenoemde klachten hebt, blijf  thuis. Bij milde klachten hoeft de huisarts niet gebeld te worden, omdat het een gewone verkoudheid kan zijn. Advies is om thuis uit te zieken en te zorgen dat je anderen niet besmet. Als de klachten erger worden, neem dan telefonisch contact op met de huisarts.

En het allerbelangrijkste: zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Het bestuur

 

Het Covid-19 (Corona-virus)