Beste TE LUID geluid IS UIT-ondertekenaars,

Goed nieuws: op 17 augustus mogen we het convenant TE LUID geluid IS UIT aanbieden aan minister Cora van Nieuwenhuizen. Ook het ministerie van JenV is geïnformeerd, maar op hun aanwezigheid hoeven we niet te rekenen. We zullen dat contact op een andere manier realiseren. We zijn blij met de brede ondersteuning van de campagne door vrijwel alle motormedia, alle grote motorrijdersorganisaties en een groeiend aantal motorclubs. Inmiddels staan vrijwel alle logo’s op de extern beheerde site. Staat jullie logo er nog niet op, weet dan dat dat binnenkort gaat gebeuren.

Verder kwam er ook een verzoek tot ondersteuning uit heel onverwachte hoek, namelijk vanuit nefom. We hebben de woordvoerder van deze nog altijd nergens geregisteerde organisatie laten weten dat het een campagne vanuit de motorwereld betreft, dat zij daar geen deel van uitmaken en dat zij zich dus niet kunnen aansluiten. Daarnaast hebben we gemeld dat er van een samenwerking met nefom vanuit de motorwereld geen sprake zal zijn zolang nefom onjuiste informatie over de toegestane geluidsproductie van auto’s cq motorfietsen blijft verspreiden, het gebruik van spandoeken met een gesuggereerd verbod voor motorfietsen die meer dan 70 dB produceren stimuleert, en andere direct motorrijdersonvriendelijke, polariserende uitingen blijft bezigen. We kunnen je in vertrouwen vertellen dat men inmiddels nog veel kwalijkere plannen heeft. Daarover later meer.

De respons van gemeenten en provincies op ons voorstel om het logo langs hun wegen te plaatsen is nog beperkt, maar het begin is er. Op de foto zie je het logo op een lichtkrant in Spijkenisse. We gaan onze eerste oproep aan deze partijen beslist nog een vervolg geven.

Laten we tot slot van deze korte update weten dat de pers ons inmiddels wel gevonden heeft, met herhaalde aandacht in onder meer de Telegraaf, het AD, het Noord-Hollands Dagblad en het Dagblad van het Noorden als gevolg. Ook zaten we aan tafel bij de gemeente Deventer, waar eerder dit jaar de eerste 70dB-spandoeken werden opgehangen.

Met vriendelijke groet.

Hugo Pinksterboer – motorrijdersactiegroep MAG

(verzonden: maandag 19 juli 2021 14:56)
Te Luid geluid is Uit, een bericht van MAG