Geen toercompetitie, wel -digitaal- ritten aanvragen.

De coronacrisis heeft onze samenleving flink in zijn greep en die crisis kan nog wel eens lang duren. Inmiddels komt het voorjaar in zicht en begint het bij motorrijdend Nederland te kriebelen. In onze club zal dat na zo’n lange periode van gedwongen rust niet anders zijn. Maar ook nu geldt weer: Zowel het Loot-bestuur als de KNMV heeft besloten de toercompetitie ook voor 2021 te annuleren. Dit besluit geldt zowel voor de competitie voor clubs als voor de competitie van individuele rijders.
En ondanks dat enkele clubs geen toerrit op de Nationale Loot Toerkalender hebben geplaatst, heeft het overgrote merendeel dat gelukkig wel gedaan en bevat de Lootkalender meer dan 100 ritten.

Het  Loot-bestuur adviseert daarom de organiserende clubs om de ritten digitaal aan te bieden en dat biedt voor onze club mogelijkheden om toch ritten te rijden.
We hebben een voorlopige Motorduro kalender samengesteld en daar staan weer ongeveer 45 ritten op. Enkele clubs die we trouw bezoeken, hebben geen ritten aangemeld of hebben voor het Loot lidmaatschap bedankt. Jammer en kortzichtig.

Jammer, omdat het Loot clubs tal van voordelen biedt en zich inzet voor de belangen van clubs. Kortzichtig, omdat je voor minder dan € 100,- clublidmaatschap per jaar waarschijnlijk tientallen inschrijvers en publiciteit mist.
Onder het kopje “Clubavond en Evenementen” of via de link hiernaast vind je de Motoduro kalender 2021, zodat je alvast kan zien wat we weer te bieden hebben. Wijzigingen zijn niet uitgesloten in deze onzekere tijd dus volg daarom de clubberichten en de website. Daar staat altijd het laatste nieuws.

De geldende Corona regels leggen ons tal van beperkingen op en daarom dienen we binnen de geldende beperkingen de ritten te organiseren. Dat vraagt enige improvisatie, maar we hebben voldoende ervaring om het onze leden zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Het bestuur van Promotie    

 

Toertochten in coronatijd