Een visie op twee wielen 

 

M.C. Promotie een nieuwe club met 40 jaar ervaring 

M.C. Promotie is een nieuwe en bijzonder actieve club in de Zaanstreek.
De club organiseert tal van activiteiten om het motorrijden te bevorderen. Een uitgebreide motodurokalender vormt de basis, maar ook thema-avonden en activiteiten om de onderlinge band te versterken, staan op het programma. Voorop staat echter om door een goede en opbouwende sfeer zoveel mogelijk motorrijders aan de club te binden en optimaal van onze fantastische motorhobby te genieten.

 

Misverstanden over motorclubs

Onbekend maakt onbemind. Dit gezegde gaat zeker op als je het over motorclubs hebt. Buitenstaanders hebben vaak een vreemd beeld van motorclubs. Niet vreemd als je ziet hoe motorclubs regelmatig in het nieuws zijn. Maar óók motorrijders hebben meer dan eens dat beeld. Ze houden zich verre van een club met als argument “ik ben geen clubmens.” Dat klinkt alsof je alles samen en min of meer verplicht in grote groepen doet. Niets is minder waar.  M.C. Promotie biedt een breed pakket activiteiten om meer uit die geweldige hobby te halen. Voor elk wat wils kan je zeggen. Zelf bepaal je waar je aan meedoet. De club is ook een bron van ervaring en kennis. De club heeft veel ervaren rijders die hun kennis graag met je delen. Ook op het gebied van motortechniek kan je bij onze club heel wat opsteken. Het is echt een goede leerschool waar je veel voordeel van kan hebben.

Hoe doen we dat?

  • We rijden veel motoduro’s en leden ontvangen regelmatig korting op het inschrijfgeld.
  • De club neemt deel aan de toercompetitie van de KNMV (Koninklijke Motorrijders Vereniging) en het LOOT (Landelijk Overleg Orgaan Toerclubs)
  • Iedere 1e vrijdag van de maand houden we onze clubavond.
  • We organiseren themamiddagen over het gebruik van GPS (Basecamp).
  • We organiseren thema-avonden over kleding, banden, olieproducten etc.
  • We geven ledenkorting op voortgezette rijopleidingen.
  • Wij organiseren speciale activiteiten, zoals een barbecueweekend, buffet na een motoduro etc.
  • Wij verlenen medewerking aan evenementen voor het goede doel bijv. begeleiding van de Truckrun.

Motoduro’s

M.C. Promotie wil motorrijders optimaal van hun veelzijdige hobby laten genieten. Een uitgebreide en afwisselende motodurokalender is min of meer de basis van onze clubactiviteiten. We spreken bewust over motodurokalender. Een toer van 200 km in het oosten of zuiden van het land levert al snel een dagtotaal van 500 km of meer op. Dat is geen toertje maar meer een prestatie.
Meerdaagse ritten naar het buitenland staan ook op de kalender. Toeren door totaal andere landschappen geeft de beleving van het motorrijden iets extra en is een verrijking van je hobby.

Opbouw

Ervaren motorrijders weten het al: er is niets mooier dan met je motor van een boeiende en afwisselende omgeving genieten. Niet steeds hetzelfde rondje dat je bijna kan dromen. Er zijn natuurtalenten die zelf op “onderzoek” gaan, maar de meeste motorrijders leren het van anderen.   M.C. Promotie besteedt daar bewust aandacht aan. Je wordt niet van de ene op de andere dag een ervaren motodurist. Daar hoort een goede voorbereiding bij, maar ook een opbouw die rekening houdt met ervaring en rijstijl. Tijdens de clubritten zijn er altijd voorrijders, die hun tempo en rijstijl afstemmen op de rijders in de groep. Er wordt rekening met elkaar gehouden. Alles met één doel: meer uit deze geweldige hobby halen. Alleen of in een kleine groep. Dat maakt niet veel uit. Als je de smaak en het plezier van motorrijden maar goed te pakken krijgt. Onze club doet haar uiterste best om dit gevoel op motorrijders over te brengen.

Wetenswaardigheden

M.C. PROMOTIE is geen merkenclub. Elk merk is welkom. Jong en oud, licht en zwaar. Voor elke Motoduro levert de club voorrijders. (Nog) geen GPS? Geen probleem! Motoduro’s worden in kleine groepen gereden.

Wil je eerst kennismaken? Je bent van harte welkom. Speciaal voor nieuwe leden geeft de club een informatieavond over Motoduro rijden: voorbereiding en opbouw.

M.C. PROMOTIE IS AANGESLOTEN BIJ DE KNMV EN HET LOOT.