logo_blauw

 

 

 

 

 

 


De Stichting Promotie organiseert sinds 1993 hulptransporten naar Oost-Europa.  De laatste jaren concentreert de stichting zich meer en meer op kinderen en bejaarden in Roemenië. In het midden en het zuiden van het land worden tientallen kinderen in pleeggezinnen opgevangen en in de regio Alba Iulia worden ongeveer 32 bejaardenhuizen en instellingen van goederen, zoals bedden en matrassen voorzien. Ook zijn er centrale depots van waaruit de armste mensen (en dat zijn de meesten) aan kleding en voedsel worden geholpen en de Stichting Promotie doet nog veel meer. Wij geven hier de link naar de site: Stichting Promotie zodat jezelf een kijkje nemen. Ook is er een blog waarin diverse verhalen en foto’s over de hulpprojecten zijn te vinden.

Een aantal leden van onze club M.C. Promotie is actief  betrokken bij de werkzaamheden van de stichting. Als vrijwilliger helpen ze bij het laden van de (ongeveer 40) vrachtwagens per jaar, rijden de wagens naar de plaats van bestemming en helpen bij het inpakken van duizenden voedselpakketten. Onze club zamelt ook goederen, zoals kleding, dekens en speelgoed in. Het inzameladres is Schoolpad 1 in Zaandijk.

Lokaal transport in Roemenië naast “onze” vrachtwagen.

Een klein stukje geschiedenis.

Stichting Promotie is het initiatief van een aantal motorrijders uit Zaandijk. Het doel was de armste mensen in Roemenië te helpen en op die manier ook het imago van de motorrijder te verbeteren. Vanaf 1993 organiseerden zij hulptransporten. Eerst met kleine busjes en later meer en meer met vrachtwagens. In 1999 vertrok het grootste hulptransport ooit uit de Zaanstreek met 90 ton hulpgoederen aan boord. Al de konvooien werden begeleid door motorrijders die voor kinderen in weeshuizen een feestdag organiseerden. In 1997 zijn de activiteiten in de stichting Promotie ondergebracht met als naam de afkorting Pro ROemenië MOtorrijders acTIE  (kom er maar eens op…).


Lees ook het blog en bekijk de foto’s over alle hulpprojecten van Stichting Promotie naar Roemenië en Bulgarije.